Xarxa d'Entitats per la RDC

                                                                                               Xarxa d'Entitats per la RDCongo

Radio Okapi

Kankusta Duo – efectos
COMUNICAT DE PREMSA PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 7 de maig de 2013 05:54

El Parlament de Catalunya aprova una declaració institucional que reconeix la manca de responsabilitat i transparència de les empreses fabricants de telefonia mòbil en l'explotació de recursos naturals.

La declaració, un primer pas important però encara insuficient segons la Xarxa d'Entitats per la RD del Congo, es va aprovar en el marc de la Comissió d'Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació del Parlament que va tenir lloc divendres passat

En la declaració aprovada es proposa a la Fundació Mobile World Capital, responsable del Congrés Mundial de Mòbils (MWC) que té lloc a Barcelona, que inclogui en el seu pla d'activitats un espai de reflexió i diàleg sobre la responsabilitat social de les empreses de telefonia mòbil en l'explotació de recursos naturals per fabricar els aparells.

Darrera actualització de dimarts, 7 de maig de 2013 14:32
Llegiu-ne més...
 
La violència a l’est de la RD del Congo provoca un milió de persones desplaçades en 2012. PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 6 de maig de 2013 09:12

Tags: persones desplaçades

En el món són 28,8 milions, xifra record.

 Segons el recent informe del IDMC ( internal displacement monotoring Centre), la RD del Congo ostenta les xifres més important de nous desplaçats després de Síria, destacant que una gran part dels seus 2,7 milions de desplaçats interns viuen en situacions de desplaçaments  prolongats.

 “Anys de inseguretat en la RDC  han esgotat la capacitat dels desplaçats interns com de les persones que les acullen per fer front al impacte del desplaçament, amb un profund i devastador efecte en les vides de les persones” afirma Kate Halff, directora del IDMC.

Darrera actualització de dilluns, 6 de maig de 2013 09:36
Llegiu-ne més...
 
Nova Llei sobre la Comission Electorale Nationale Independente (CENI): amb canvis però dependent. PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 2 de maig de 2013 09:13

Tags: CENI | eleccions 2011

El 27 d’abril 2013 Joseph Kabila promulgà la llei que modifica la Comission Electorale Nationale Indépendente (CENI). La nova Comissió electoral tindrà dos òrgans : el Bureau (Comité executiu) i l’Assemblée Plénière (Assemblea Plenària) , amb 13 membres : 6 de la majoria, 4 de l’oposició i tres representants de la societat civil. Aquesta reorganització de la CENI va ser reclamada  per moltes organitzacions i personalitats politiques després de les eleccions presidencials i legislatives de novembre 2011, celebrades amb moltes i greus irregularitats. La majoria de les missions d’observació electoral havien criticat l’organització de la CENI, afirmant que el resultat de les eleccions no tenia credibilitat.

Darrera actualització de dijous, 2 de maig de 2013 15:55
Llegiu-ne més...
 
La responsabilitat de les empreses de telefonia mòbil al Parlament. PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 29 d'abril de 2013 16:53

El 3 de maig 2013 , ICV presentarà a la Comissió d’Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació del Parlament  la proposta de resolució sobre la responsabilitat de les empreses de telefonia mòbil en l’explotació dels recursos naturals de la República Democràtica del Congo. Al juliol 2012 ,la Xarxa d’entitats per la RD del Congo presentà  la moció  en el marc de la campanya “No amb el meu mòbil”, moció que ja diferents ajuntaments han aprovat  i recolzat integrament. Cal  veure si la  proposta final que s’aprovarà el  dia 3 de maig  per la Comissió del Parlament, respectarà  els continguts  de la proposta inicial  presentada.

La Xarxa d’entitats per la RDC denuncia la manca de responsabilitat social corporativa i de transparència de les empreses transnacionals. Es vol cridar l’atenció dels usuaris i usuàries de telefonia mòbil, i de la societat en general, de la situació d’injustícia que pateix la població congolesa provocada, en part, per les condicions d’explotació i d’espoliació dels recursos naturals de la RDC. Es vol, també, posar fi a la manca de transparència a la cadena de subministrament d’aquest mineral que provoca que els consumidors i les consumidores no tinguin accés a informació suficient per garantir que no estan finançant la continuïtat d’aquesta guerra.

Darrera actualització de dijous, 2 de maig de 2013 16:08
Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 52