Xarxa d'Entitats per la RDC

                                                                                               Xarxa d'Entitats per la RDCongo

Radio Okapi

Kankusta Duo – efectos
Filmografia PDF Imprimeix Correu electrònic

BLOOD IN THE MOBILE  

Director Frank Piasecki Poulsen.2010.

Sinopsi

Els telèfons estan finançant la guerra en el Congo.

La part més important dels minerals utilitzats per produir telèfons mòbils provenen de les mines situades a l’est de la RDC. El món occidental està comprant els anomenats minerals del conflicte i per aquest motiu finança una guerra civil que, segons les organitzacions de Drets Humans, és la més sagnants des de la segona Guerra Mundial.Durant els últims 15 anys, el conflicte ha costat la vida de més de 5 milions de persones i 300.000 dones varen ser violades. La guerra continuarà mentre grups armats poden finançar la seva particular guerra venent minerals .Si pregunteu les companyies telefòniques de on els seus proveïdors treuen els minerals,cap d’ells pot garantir que no estan comprant minerals del conflicte de la RDC.

El documental Blood in the Mobile mostra la connexió entre els nostres telèfons i la guerra civil en el Congo. El Director Frank Poulsen viatja al la RDC per veure la industria minera il·legal amb els seus propis ulls. Té accés a la mina d’estany més gran de la RDC la qual està controlada per diferent grups armats, i on infants treballen durant dies en estrets túnels en les mines per extreure els minerals que acaben en els nostres telèfons mòbils.Després de la seva vista a la mina, Frank Poulsen intenta parlar amb Nokia, la companyia telefònica més gran a nivell mundial. Frank Poulsen vol que la companyia garantitzi que no estan comprant minerals del conflicte i en conseqüència finançant la guerra en la RDC. Nokia no li pot donar aquesta garantia. Blood in the Mobile és un documental sobre la nostra responsabilitat en el conflicte del Congo i sobre la responsabilitat social corporativa”.


Més informació i tràiler del documental.

LOS NIÑOS DE INKISI

Director i guionista Gilbert-Ndunga Nsangata, guardonat amb el premi Cine Posible i Millor documental de Drets Humans al Festival MiradasDoc 2009, de Tenerife.

Sinopsi

La petita ciutat de Kisantu o Inkisi es troba situada a la província del Baix Congo (Bas-Congo), a uns 180 kilòmetres al sud de Kinsasha, la capital de la República Democràtica del Congo. Desconeguda pe a molts i aïllada de la realitat mediàtica, aquesta ciutat afronta un fenomen únic i ignorat: en una població majoritàriament jove, més de 15.000 nens i nenes orfes caminen i dormen als carrers d'aquesta ciutat. En molts casos, es tracta de nens que han preferit la vida del carrer enlloc de la precarietat de les seves llars i la falta de resposta de les seves famílies.


Més informació i tràiler del documental.

SYNTONISER AMANI.

Pel·lícula documental produïda per la Bretxa

Sinopsi:

Sense deixar mai de banda la seva crítica respecte a la forma en la que els mitjans de comunicació de masses han tractat sempre qualsevol tema africà, Syntoniser Amani s´endinsa i descriu, a partir d´una perspectiva de defensa i construcció de la pau, l´actual procés de negociació entre el govern burundés i la “guerrilla rebel” burundesa PALIPEHUTU-FNL, amb un enfocament de proximitat sobre la vida de 3 joves, Desiré, Jean Claude i Jérémie, ex-membres tots ells del FNL.

Més informació i tràiler del documental