Xarxa d'Entitats per la RDC

                                                                                               Xarxa d'Entitats per la RDCongo

Radio Okapi

Documentació PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquest informe publicat per l’ FEMMES JURISTES POUR LES DROITS DE LA FEMME ET DE L’ENFANT te com objectiu cridar l’atenció de la comunitat tant nacional com internacional envers les violacions comeses contra els drets humans, particularment, contra els drets de les dones a la població de Butembo ( est de la RD del Congo).

Veure informe

GADHOP denuncia les continues violacions contra els drets humans

GADHOP, « Groupe d’Associations de défense des droits de l’homme et de la paix », és una xarxa de 22 entitats que actuen a la província del Nord Kivu ( est de la RDC), concretament als territoris de Beni i Lubero. Els butlletins de GADHOP denuncien continues violacions dels drets humans – identificades dins del seu camp d’acció-. Entre d’altres objectius, GADHOP vol que les autoritats encarregades de protegir els drets i llibertats dels ciutadans assumeixin responsabilitats i actuïn per millorar la situació dels drets humans i la pau.

Prolesan Pure
Losing weight has never been so effective!
prolesanpure.com
Kankusta Duo
Fast weight loss you need!
Kankusta Duo – efectos


Butlletins octubre - desembre 2009

Al llarg d’aquests mesos GADHOP ha enregistrat nombrosos casos de violacions, tortures, extorsions, assassinats i pillatges. Només en el més d’octubre consten 99 casos de violacions contra els drets humans, la major part comeses per homes d’uniforme ( policies, membres de les FARDC, de les FDLR o Mai-Mai). GADHOP manifesta la poca voluntat de les autoritats per canviar les coses, i posen en evidencia els resultats de les operacions militars de Kimia I i II i la real aplicació de la llei de “Tolerància 0”, així com denuncia les continues violacions comeses pels propis militars congolesos.

Butlletins Abril- març 2009

GADHOP denuncia la violència sexual, també comesa per civils, i la necessitat de posar fi la impunitat d’aquests crims. Demanen que les autoritats civils facilitin el seguiment dels processos, en relació els casos de violència sexual, davant els tribunals. També manifesten la seva preocupació per la circulació incontrolable d’armes, i la generalització del fenomen. Segons GADHOP aquest fet és resultat del fracàs dels programes de desmobilització i reinserció d’excombatents, però també es nodreix d’una nova onada de reclutament per part de les milícies locals.