Xarxa d'Entitats per la RDC

                                                                                               Xarxa d'Entitats per la RDCongo

Radio Okapi

Kankusta Duo – efectos
Dades bàsiques PDF Imprimeix Correu electrònic

Nom: República Democràtica del Congo, R.D.C. (antic Zaire)

Capital: Kinshasa

Superfície: 2.345.410 km2.El tercer país més gran del continent africà, anomenat sovint el colós d’Àfrica.

Població: 61.173.695 persones (2007).

Esperança de vida: 45 anys Morts pel conflicte: 4,5 – 5milions de persones( segons les fonts).

Desplaçats interns: 1.400.000 persones. Població refugiada: 462.000 persones.

Economia: Els ingressos nacionals s’han vist reduïts a causa de la guerra, per la qual cosa s’ha incrementat el seu deute extern. Malgrat això, la RD del Congo és un dels països del món més ric en recursos. El centre i el nord del país estan poc poblats. En aquesta zona s’hi realitzen cultius de subsistència. Al sud-est hi ha la gran riquesa mineral del país: coure, zinc, estany, or, cobalt i urani. Entorn de las mines es localitza la indústria local. A Ituri, una petita regió a l’est del país, es troba el més ric camp d’or, el Kilo Motu, focus d’una significativa explotació petrolífera. Tanmateix, la regió est del país té més de la meitat de l’abastament mundial de coltan, utilitzat en xips de telèfons mòbils i ordinadors, que ha arribat a competir amb l’or en preu per unça. El sud, cobert de sabanes, és on es localitza la majoria de la població. S’hi produeix cotó, cacauet, cafè i canya de sucre. També cautxú i palma oleaginosa.

Tradició religiosa: Alt nivell de sincretisme religiós. Una part important de la població és cristiana (catòlica). Existeix una minoria musulmana i força població que practica religions indígenes.

Grups ètnics: 250 grups ètnics registrats. El pobles més nombrosos són els kongo, els luba i els mongo.

Llengua: A la RD del Congo s’hi parlen al voltant de 700 idiomes autòctons i també el francès, que és l’idioma oficial .