Xarxa d'Entitats per la RDC

                                                                                               Xarxa d'Entitats per la RDCongo

Radio Okapi

Kankusta Duo – efectos
La responsabilitat de les empreses de telefonia mòbil al Parlament. PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 29 d'abril de 2013 16:53

El 3 de maig 2013 , ICV presentarà a la Comissió d’Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació del Parlament  la proposta de resolució sobre la responsabilitat de les empreses de telefonia mòbil en l’explotació dels recursos naturals de la República Democràtica del Congo. Al juliol 2012 ,la Xarxa d’entitats per la RD del Congo presentà  la moció  en el marc de la campanya “No amb el meu mòbil”, moció que ja diferents ajuntaments han aprovat  i recolzat integrament. Cal  veure si la  proposta final que s’aprovarà el  dia 3 de maig  per la Comissió del Parlament, respectarà  els continguts  de la proposta inicial  presentada.

La Xarxa d’entitats per la RDC denuncia la manca de responsabilitat social corporativa i de transparència de les empreses transnacionals. Es vol cridar l’atenció dels usuaris i usuàries de telefonia mòbil, i de la societat en general, de la situació d’injustícia que pateix la població congolesa provocada, en part, per les condicions d’explotació i d’espoliació dels recursos naturals de la RDC. Es vol, també, posar fi a la manca de transparència a la cadena de subministrament d’aquest mineral que provoca que els consumidors i les consumidores no tinguin accés a informació suficient per garantir que no estan finançant la continuïtat d’aquesta guerra.

Recordem que Barcelona és, des de l’any 2011, la seu del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil - Mobile World Congress (MWC) i ho serà fins l’any 2018. El Congrés suposa un important impuls econòmic per a la ciutat de Barcelona i milers de persones d’arreu del món participaran d’aquest esdeveniment.

 La Xarxa d’entitats per la@� @����]���`�@`�Farmacèutics Mundi, Justícia i Pau,La lliga dels drets dels Pobles, Solidaritat Castelldefels Kasando; centres de recerca, persones a títol individual i experts), va presentar el dia 27 de febrer de 2012, coincidint amb la 5a edició del Congrés de Telefonia Mòbil, la Campanya No amb el meu mòbil!.

Més informació:

  http://www.parlament.cat/activitat/bopc/10b036.pdf#page=55      

 https://docs.google.com/file/d/0B4QRsD1rR1RdbHpoTFVFalJuVTg/edit?pli=1

 

 

Darrera actualització de dijous, 2 de maig de 2013 16:08