Xarxa d'Entitats per la RDC

                                                                                               Xarxa d'Entitats per la RDCongo

Radio Okapi

El circuit ocult dels minerals congolesos PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 29 de maig de 2012 11:09

A qui s’adreça: alumnes de 3er/4rt d’ESO i  batxillerat.

Objectius: Conèixer la problemàtica que engloba l’extracció, l’explotació i comercialització del coltan congolès, i reflexionar sobre els vincles que s’estableixen amb el nostre consum. Descobrir de primera mà les riqueses naturals que posseeix aquest país, les dificultats de la població local per accedir-hi i la vinculació d’aquestes riqueses amb el conflicte.

Prolesan Pure
Losing weight has never been so effective!
prolesanpure.com
Kankusta Duo
Fast weight loss you need!
Kankusta Duo – efectos

Descripció de l’activitat:

Es treballa en petit grup i promovent la recerca i anàlisi de la informació per part dels propis alumnes. Cada grup disposa d’un DOSSIER DE TREBALL que orienta els alumnes en la seva recerca i reflexió. Cada dossier marca la temàtica de la seva recerca i disposa dels materiasl necessaris per dur-la a terme ( articles, pàgines webs, fonts). Els temes són els següents:

Grup 1: Fitxa de la República Democràtica del Congo. Conèixer la RDC, situar-la geogràficament, descriure el país i comparar-lo amb l’Estat Espanyol.

Grup 2: Els recursos naturals congolesos. Conèixer quins recursos hi ha a la RDC, situar-los al mapa i reflexionar sobre les dificultats de la població de la RDC per accedir als recursos

Grup 3:L’extracció del Coltan. Conèixer el coltan, situar al mapa les mines de coltan i elaborar una llegenda que expliqui la relació entre el Coltan i els Drets Humans

Grup 4: Com surten els minerals. Descriure les Infraestructures de transport de la RDC i conèixer el procediment que caracteritza les rutes de sortida del Coltan i la seva transformació.

Grup 5. Les empreses electròniques. Identificar el vincle entre els minerals de la RDC i els productes que consumim diàriament.

Cada grup ha d’elaborar un POWER POINT ( o mural) exposant les seves conclusions de la temàtica treballada. Es presenta davant la classe, amb l’objectiu que cada grup conegui el treball dels seus companys/es i tingui una visió global de la problemàtica de l’extracció del Coltan.

Metodologia:

3 sessions . El taller es divideix en tres sessions. Les dues primeres sessions ( recerca i elaboració del Power point) es realitzen amb el professor/a. La última sessió ( presentació de les conclusions i debat) es treballa conjuntament amb les tècniques de la Lliga dels Drets dels Pobles. 

Més informació: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Darrera actualització de dimarts, 29 de maig de 2012 11:51