Xarxa d'Entitats per la RDC

                                                                                               Xarxa d'Entitats per la RDCongo

Radio Okapi

Kankusta Duo – efectos
Propostes d’acció PDF Imprimeix Correu electrònic

Informa’t!

Consulta els centres de recerca o biblioteques especialitzades en temes africans, webs sobre campanyes de sensibilització, revistes i webs culturals. A Catalunya disposem d’un gran ventall de recursos des del Centre d’Estudis Africans, l’Escola de Cultura de Pau, la Mostra Internacional de Cinema Africà de Catalunya, la campanya “Justícia per Àfrica” de Justícia i Pau, la campanya “Aturin, aquí viu gent” de Veterinaris sense Fronteres, la campanya “Dret a la Salut a l’Àfrica” de Farmaceutics Mundi i Medicus Mundi, entre d’altres.

Per conèixer què passa al Congo consulta la web de la campanya “Congo, perill de riqueses”. A més a més hi trobaràs informes, enllaços d’entitats congoleses, bibliografia, activitats,...

 

Coneix el teu propi entorn!

Busca en el teu barri, comunitat, poble o ciutat associacions africanes, entitats, o ONG que t’ajudin a conèixer les realitats africanes, i ofereixin espais d’intercanvi entre la societat catalana i les societats africanes.

Consulta la guia de recursos africans a la ciutat de Barcelona.

Parla’n!

Fes difusió d’aquesta problemàtica, tant en el teu cercle més proper (família, amics, companys de feina o de classe) com també en àmbits acadèmics i mitjans de comunicació.

Des del teu poble, entitat, associació o escola posa’t en contacte amb nosaltres o altres entitats que organitzin tallers, xerrades, exposicions sobre la RDC.

Canvia el teu consum!

Compra els aparells electrònics d’aquelles marques que tenen una política més severa en quant al control de les matèries primeres que integren els seus productes.

Aposta pel consum responsable i sostenible. Mòbils, ordinadors, portàtils, MP3 i altres aparells: no els reemplacis pel fet que no poden afrontar les últimes aplicacions del mercat o perquè no estan de moda.

Més informació sobre consum responsable i sostenible: “Guia de Consum Responsable” de Setem, “Campanya Roba Neta”, Xarxa Consum Solidari o Centre de Recerca i Informació en Consum (CRIC)

Denuncia!

Suma’t a les campanyes de denúncia de diverses ONG congoleses, nacionals i internacionals.

Ara tens una iniciativa a l’abast: suma’t a la campanya de denúncia i sensibilització que està realitzant la Xarxa d’Entitats de la RD del Congo a Catalunya. La xarxa, formada per diverses entitats, ONGs, persones expertes i centres de recerca, neix el 1999 per tal d’enfortir les estratègies de participació i col·laboració entre entitats espanyoles i congoleses per denunciar, crear opinió i informar sobre el conflicte de la RDC.

Signa i dóna suport a la moció de la campanya “No amb el meu mòbil!” Trobaràs tota la informació disponible al blog de la Xarxa.